Maksuehdot ja alennukset

MAKSAMINEN JA MAKSUTAVAT
Lasku lähetetään kotiosoitteeseen ja kukin lasku on maksettava omalla viitenumerollaan. Voit maksaa osan kursseista myös verkkomaksulla sähköisen ilmoittautumisen yhteydessä. Laskutuksen jälkeen ei voi maksaa muilla maksutavoilla. Laskut ja maksumuistutukset lähetetään Lowell Suomi Oy:n kautta. Laskutusta koskevissa asioissa tulee asioida Lowellin kanssa, yhteystiedot löytyvät laskusta.

EPASSI
Hiiden Opistolla voit maksaa liikunta- ja kulttuuripassilla internet-­ilmoittautumisen yhteydessä. Liikunta- tai kulttuuripassilla maksettaessa on ilmoittauduttava jokaiselle kurssille erikseen. Liikunta- ja kulttuuripassilla ei voi maksaa seuraavia kurssiryhmiä:
– taiteen perusopetus
– avoin yliopisto
– luennot
– ruoanvalmistus
– kielet
– muut tutkintoon tähtäävät kurssit
Huomaa lisäksi, että kumpikin passi on tarkoitettu ainoastaan sinun henkilökohtaiseen käyttöösi.

SMARTUM
Meillä voit maksaa Smartum-­saldolla internet-ilmoittautumisen yhteydessä. Käyttäessäsi Smartum-­saldoa ehdot ovat kuten Epassilla maksettaessa (ks. yllä).

ALENNUKSET
Opisto myöntää 50 %:n alennuksen työttömille, opiskelijoille ja koululaisille (2009 – 2011) syntyneet. Alennus on henkilökohtainen. Alennus ei koske avoimen yliopiston kursseja, erikoishinnoiteltuja kursseja, luentoja eikä aktiiviopiskelijan etua (katso kohta: erikoishinnoitellut kurssit). Toimita alennuksen saamiseksi todistus toimistoon heti ilmoittautumisesi jälkeen. Mikäli lasku on jo lähetetty, ei alennuksia voida enää myöntää. Jos todistuksen saaminen viivästyy, ilmoita siitä toimistoon mahdollisimman pian.

OPINTOAVUSTUS

Valtio tukee opintoseteliavustuksella kansalaisopiston opintoihin pääsyä. Hiiden Opistossa avustukseen ovat oikeutettuja Suomen kielen opetukseen osallistuvat työttömät työnhakijat, oppimisvaikeuksia kokevat henkilöt, perusopetuksen jälkeistä koulutusta vailla olevat henkilöt sekä eläkepäätöksen saaneet tai yli 63-vuotiaat IT-opiskelijat (enintään yksi kurssi/lukuvuosi). Avustuksesta saa lisätietoa kurssin opettajalta.

ERIKOISHINNOITELLUT KURSSIT
Mikäli kurssihinnan perässä on merkintä: ”ei alennuksia”, se on erikoishinnoiteltu kurssi, josta ei myönnetä alennuksia, eikä se kuulu aktiiviopiskelijaedun piiriin. Näitä kursseja ovat mm. kotitalouden kurssit, avoimen yliopiston kurssit, luennot jne. Pidätämme oikeudet muutoksiin.

AKTIIVIOPISKELIJAN ETU

Maksamalla 180 € alkavalla lukuvuodella voi osallistua suurimpaan osaan opiston kursseista rajattomasti. Huom! Kursseille on ilmoittauduttava erikseen. Opiskelijan on ilmoittauduttava aktiiviopiskelijaksi opiston toimistoon 21.8.2024 mennessä. Peruutusehdot koskevat myös aktiiviopiskelijaa. Avoimen yliopiston opetus, luentojen ovimaksut sekä ei alennuksia -kurssit eivät kuulu aktiiviopiskelijaedun piiriin.