Opintopistekurssit

Tiesitkö, että kansalaisopistojen opintopistekursseilla voi nyt kerätä opintopisteitä? Jos suoritat kurssin hyväksytysti, saat opintosuoritusmerkinnän.

Mikä opintosuoritusmerkintä on? 

Jos suoritat kurssin hyväksytysti, Hiiden Opisto tallentaa opintosuorituksen valtakunnalliseen Koski- tietovarantoon. Löydät omat opintosuoritusmerkintäsi Oma Opintopolku -palvelusta. Sieltä voit esimerkiksi liittää sen CV:si ja jakaa työantajalle tai toiselle oppilaitokselle. Opintosuoritusmerkintä ovat helppo tapa tehdä oma osaaminen näkyväksi virallisesti.  

Mikä opintopistekurssi on? 

Osa Hiiden Opiston kursseista on opintopistekursseja, joista voi saada opintopisteitä ja opintosuoritusmerkinnän Oma Opintopolku -palveluun.  

Opintopistekurssin kurssitekstissä kuvataan selkeästi, mitkä kurssin osaamistavoitteet, arviointikriteerit ja työmäärä ovat. Jos haluat opintosuoritusmerkinnän, osaamisesi arvioidaan. Osaamisen arviointi on aina opiskelijalle vapaaehtoista. Opettaja kysyy sinulta asiasta kurssin alussa. Opintopisteiden saamiseksi kurssi tulee suorittaa hyväksytysti. 

Opintopistekurssilla voi opiskella myös ilman, että kerryttää siitä opintopisteitä. Voit siis osallistua kurssille, vaikka et haluaisikaan osaamisen arviointia ja opintosuoritusmerkintää. 

Kurssin työmäärä ilmoitetaan opintopisteinä. Yksi opintopiste tarkoittaa 27 tuntia opiskelijan työtä.  

Kuinka osaamistani arvioidaan opintopistekurssilla? 

Osoitat osaamistasi kurssilla monilla eri tavoilla. Opettaja arvioi osaamisesi kurssin arviointikriteerien perusteella asteikolla hyväksytty/hylätty. Hyväksytty-merkintä tarkoittaa, että olet saavuttanut kurssin osaamistavoitteet. Löydät linkin oman kurssisi arviointikriteereihin ePerusteet-palvelussa Hiiden Opiston kurssisivuilta. 

Vain hyväksytyt suoritukset viedään Koski-tietovarantoon kurssin päätyttyä. Tiedot tallentuvat sinne pysyvästi mutta voit peruuttaa suostumuksesi tietojesi säilytykseen Oma Opintopolku -palvelussa. 

Mitä hyötyä opintopisteistä on? 

Opintopisteillä teet omaa osaamistasi näkyväksi. Opintopistekurssien suoritusmerkinnät näet Oma Opintopolku -palvelussa, josta voit jakaa haluamasi suoritukset esimerkiksi työnantajalle. Vastaanottavan oppilaitoksen hyväksynnällä opintopisteitä voi hyväksilukea myös toisen oppilaitoksen opinnoissa. 

Kuinka voin ilmoittautua opintopistekurssille? 

Ilmoittaudu kurssille tavalliseen tapaan Hiiden Opiston kurssisivuilla. Opiston asiakaspalvelu auttaa tarvittaessa. 
Opintopistekurssit lukuvuonna 24-25

Jotta opintopistemerkinnät voidaan kirjata Koski-tietovarantoon, sinulta pyydetään kurssin alussa suostumusta tietojen käsittelyyn.  

opintopisteitä-Hiiden-Opistosta
Opintopistekurssin tunnistat noppasymbolista.