Opistotoimintaa 75 vuotta Lohjalla

Hiiden Opisto 75 vuotta
Tulevana lukuvuotena opisto täyttää 75 vuotta - on aika juhlia!

Lohjan työväenopisto perustettiin syksyllä 1944, jolloin maa alkoi pikkuhiljaa toipua sodan jälkeisistä seurauksista, ja katseita alettiin kääntää kohti tulevaisuutta. Tuolloin todettiin opiskelun ja koulutuksen tärkeä merkitys suomalaisen yhteiskunnan jälleenrakentamisessa.

Lohjan työväenopisto oli kannatusyhdistyksen varassa vuoteen 1953, jonka alusta se kunnallistettiin. Seuraava suuri muutos koettiin, kun Lohjan työväenopisto, Nummi-Pusulan ja Vihdin kansalaisopistot yhdistyivät vuonna 2001. Siitä lähtien opisto on kantanut nimeä Hiiden Opisto. Tänä syksynä opisto täyttää 75 vuotta – on aika juhlia!

Lukuvuonna 2019 – 2020 muistelemme opiston 75-vuotistaivalta järjestämällä juhlavuoden tapahtumia sekä luentoja. Opistotyön alkuaikoina opetusaineissa keskityttiin lähinnä yhteiskunnallisiin aiheisiin, kuten kotiseutuoppiin, kansantalouteen, yhteiskuntaoppiin ja pikakirjoitukseen. 25 markan lukukausimaksulla pääsi myös voimistelun, käsityön ja ruoanlaiton kursseille. Tulevan lukuvuoden aikana palaamme ajassa taaksepäin myös opetuksessa, lukuvuoden 2019-2020 kurssitarjonnasta löytyy useita juhlavuoden henkeen sopivia kursseja.