Hiiden Opiston lukuvuosi 2020-2021 käynnistyy!

valokuvaus Veikko kivilahti Hiiden Opisto
Hiiden Opiston opinto-ohjelma sekä opinto-opas on nyt julkaistu. 

Tulevana lukuvuonna suomalaisen yhteiskunnan arvokkaita perinteitä koulutuksen ja kulttuurin saralla tarkastellaan opistossa tulevaisuudesta käsin. Mitä tulevaisuudessa muistellaan – ja pidetään arvokkaana oman aikamme saavutuksena, tulevaisuuden perinteenä? Esimerkiksi korona on pakottanut meidät ottamaan ison digiharppauksen kaikilla elämänalueilla. Tämän päivän digi on tulevaisuuden perinnettä. Opistossa luomme kovaa kyytiä uusia käytäntöjä oppimiseen ja opetukseen niin, että lähiopetuksen keralla sähköiset oppimis- ja toimintaympäristöt tulevat olemaan arkipäivää. Digitys on meille oppimisen paikka, mutta myös väline. Sen avulla opiskelemme lähiruuan tuotantoa omalla kasvimaalla, omasta itsestä ja läheisten hyvinvoinnista huolehtimista, villasukkien neulomista, kännykän käyttöä tai opimme eurooppalaisia kieliä: perehdymme tulevaisuuden perinteisiin parhaimmillaan, kyllä!

Voit tutustua lukuvuoden 2020-2021 kurssitarjontaan täältä:

=> Opinto-ohjelma 2020-2021

Sähköinen opinto-opas on luettavissa täällä:

=> Lataa pdf. versio 

=> Selaa opasta netissä

Selaamalla painettua opinto-opasta, joka on jaettu Lohjan, Vihdin ja Siuntion alueella.

Ilmoittautuminen on parhaillaan käynnissä koko lukuvuoden ja syksyn lyhytkursseille.

Lisätietoja ilmoittautumisista täältä: Ilmoittautuminen

Turvallista opiskelua Hiiden Opistossa

Opistossa seurataan koronavirustilannetta ja noudatetaan THL:n ja muiden viranomaisten ohjeita. Tämän takia opintoryhmien kokoa on rajoitettu.

Kurssille saapuessasi noudatathan THL:n ohjeistuksia, etkä saavu oireisena paikalle.

Tarvittaessa lähes kaikki kurssit siirretään etäopetuksena toteutettaviksi. Etäopetus sisältää opettajan järjestämät nettitunnit esim. videoyhteyden välityksellä. Nettitunnit muodostavat opetuksen rungon, jonka lisäksi tarjolla voi olla verkkomateriaalia ja ohjausta.

Opiskelun turvallisuusohjeet opiskelijalle 1.8.2020 alkaen
(OPH:n ohje vapaaseen sivistystyöhön)

  • Kaikki oppilaitoksessa asioivat pesevät kätensä aina ulkoa sisälle tultaessa, aina ennen ruokailua, sekä aina aivastamisen tai yskimisen jälkeen, tai kun kädet ovat näkyvästi likaiset.
  • Kädet kuivataan kertakäyttöisiin paperisiin käsipyyhkeisiin.
  • Jos käsienpesumahdollisuutta ei ole, käytetään käsihuuhdetta. Käsihuuhdetta tulee olla helposti saatavilla.
  • Aivastamisen tai yskimisen yhteydessä suun eteen laitetaan kertakäyttönenäliina, joka heitetään heti käytön jälkeen pois. Jos nenäliinaa ei ole saatavilla, suojataan suu kyynärtaipeella. Kädet pestään tämän jälkeen.
  • Maskien käytöstä ei ole tällä hetkellä yleistä suositusta, mutta maskia voi halutessaan käyttää ottaen huomioon siihen liittyvät ohjeet.