Arkeologian kenttätyökurssi Lohjan Kittiskoskella

Kittiskoski Lohja
Elokuussa perehdytään arkeologian maailmaan Jan Fastin ja Janne Soisalon johdolla

Harrastaja-arkeologinen kaivaus Kittiskoskella

Kivikauden arvoituksia, arkeologian kenttätyökurssilla tutkitaan runsaslöytöistä,
n. 6000-vuotta vanhaa kivikautist
a asuinpaikkaa. Kaivauksiin osallistuminen ei edellytä aikaisempaa kokemusta arkeologiasta. Kaivauksella on kaikki työhön tarvittava välineistö. Kaivaus tehdään Museoviraston ja maanomistajan luvalla, ja sitä johtavat kokeneet arkeologit FM Jan Fast ja FM Janne Soisalo.

Arkeologian kenttätyökurssi Lohjan Kittiskoskella 24.8 – 25.8. klo 9-15. => Ilmoittaudu kurssille 

arkeologia Jan Fast
Kittiskosken kivikautinen asuinpaikka merkitty kuvaan tähdellä

 

Jan Fast Hiiden Opisto

Jan Fast (synt. 1962) on suomalainen arkeologi, näyttelysuunnittelija ja tieteen popularisoija. Hän on opiskellut arkeologiaa ja historiaa Åbo Akademissa, Turun yliopistossa ja Helsingin Yliopistossa. Tällä hetkellä Fast kirjoittaa Helsingin Yliopistossa (arkeologian oppiaine) väitöskirjaansa Hangon Tulliniemessä vuosina 1942-1944 sijainneen saksalaisen kauttakulkuleirin arkeologiasta ja historiasta.

Jan Fast on johtanut arkeologisia kenttätöitä Suomessa joka kesä vuodesta 1986 ja työskennellyt useassa eri työtehtävissä eri kulttuuri- ja museoalan työpaikoissa. Yli sadan johdetun tieteellisen kaivauksen lisäksi Fast on suunnitellut arkeologia-aiheisia näyttelyitä Tiedekeskus Heurekaan, Museokeskus Vapriikkiin, Karjaan museoon, Hangon Museoon, EKTA museoon Tammisaaren sekä Taideyliopiston näyttelytilaan Helsingissä.